Ai o întrebare?
Am trimis mesajul Închide
5
o recenzie

Lucrător prin arte combinate - curs acreditat

Art-terapia este un proces terapeutic benefic persoanelor de toate vârstele: copii, adolescenți, adulți și vârstnici, care pot întâmpina dificultăți fizice, ... Arată mai mult
Instructor
Teodora Tudor
23 Cursanți înscriși
  • Descriere
  • Curriculum
  • Anunțuri
  • Recenzii

 

Conceptul de arte combinate reprezintă un set de tehnici de stimulare şi dezvoltare personală cu impact asupra psihicului, emoţionalului şi fizicului beneficiarilor. Tehnicile folosesc ca instrument de intervenție diverse forme îmbinate ale artei: teatru, pictură, muzică, joc, mişcare şi sunt validate în mediul profesional specific.

Lucrătorul prin arte combinate este o ocupație ce aparține domeniului asistenței sociale a persoanelor cu nevoi speciale (copii şi adulți), respectând şi promovând drepturile omului şi stimulând potențialul maxim de dezvoltare a fiecărei persoane.

La finalul acestui curs online, vei putea susține examenul final, de asemenea online, și vei obține o calificare recunoscută de Ministerul Educației și precum de Ministerul Muncii și protecției sociale (cod COR: 513905).

 

Cui se adresează:

Persoanele cu studii medii sau superioare au posibilitatea să  urmeze o carieră fie independentă, fie ca angajat al unei instituții sau companii: centre de recuperare şi pentru persoane cu handicap, complexe de servicii comunitare, centre de educație integrată, centre de zi pentru copii şi adulți sau cabinet individuale de psihoterapie.

Cadrele didactice care prin natura profesiei lucrează cu copii și adolescenți au posibilitatea ca, prin intermediul cursului, să își îmbogățească cunoștințele și abilitățile personale și profesionale de comunicare, interacțiune și îndrumare a acestora în procesul de dezvoltare personală. De asemenea, cadrele didactice pot utiliza metodele învățate pentru ca transferul de informații să se facă mai plăcut, într-o manieră non formală, orele devenind mai atractive pentru elevi.

Persoanele care lucrează cu copii, adolescenți și adulți cu nevoi speciale (autism, sindrom Down și alte situații speciale) pot învăța metode noi, care să conducă la rezultate terapeutice eficiente.

Studenții care doresc să lucreze în domeniul asistenței sociale a persoanelor cu nevoi speciale (copii şi adulţi) au posibilitatea de a se perfecționa încă din timpul facultății alternând pregătirea teoretică cu pregătirea practică.

Părinții, bonele sau bunicii pot învăța metode plăcute, jocuri și povești care să îi ajute să dezvolte relații armonioase cu copiii pe care îi au în îngrijire.

Orice persoană dornică de creștere personală poate parcurge cursul, în acest fel poate să dobândească competențe de exprimare creativă prin arte combinate.

 

O nouă grupă din 29 martie 2024!

Ce vei învăța la curs

Să comunici eficient interpersonal și în echipă

La finalul acestui modul, cursantul va avea cunoștințe despre modalitățile de comunicare eficientă cu fiecare beneficiar, adaptând maniera de adresare în funcție de nivelul de înțelegere al acestuia. Se va identifica stilul de comunicare personal și modul în care acesta ajută comunicarea cu ceilalți. În cadrul acestui modul, se vor face exerciții pentru exemplificarea oferirii de feedback eficient, care asigură o comunicare asertivă și politicoasă.

Să planifici corect activitatea de lucru

La finalul acestui modul, cursantul va putea să stabilească propriile necesități de dezvoltare, în baza autoevaluării, identificând noutățile care apar în domeniu, în baza unui plan de dezvoltare profesională, urmărind o menținere activă a interesului pentru noi metode terapeutice din domeniul art terapiei. Cursantul va ști cum să pună în practică deprinderile pentru atingerea unor obiective clare, într-o manieră perseverentă. De asemeni,  cursantul va fi capabil să își stabilească activitățile în funcție de specificul fiecărui caz în parte, într-o manieră detaliată, pentru a atinge obiectivele terapeutice. Cursantul va fi capabil să întocmească un program de lucru detaliat, evidențiind mijloacele și termenele necesare fiecărei activități, în concordanță cu obiectivele propuse.

Să monitorizezi evoluția beneficiarului

La finalul acestui modul cursantul va fi capabil să înțeleagă care sunt particularitățile persoanei cu nevoi speciale  și va deține cunoștințe de baza pentru înțelegerea simptomatologiei beneficiarului. Abilitățile pe care le va dezvolta sunt:

  • capacitatea de a folosi diverse forme de evaluare
  • capacitatea de a analiza și sintetiza informațiile relevante despre beneficiari
  • capacitatea de a completa fișa de observație
  • își va dezvolta capacitatea de a întocmi un raport de monitorizare prin care să se poată pune în evidență evoluția beneficiarului
  • își va dezvolta capacitatea de a realiza concordanța dintre obiectivele propuse și formele de evaluare
  • capacitatea de elaborare a criteriilor de monitorizare
  • capacitatea de interpretare a rezultatelor.

 Tehnici aplicate de stimulare și dezvoltare prin mișcare, artă vizuală, muzică, teatru și joc

La finalul acestor module, cursantul își va dezvolta capacitatea de a comunica eficient cu beneficiarul în timpul sesiunilor de stimulare prin mişcare, artă vizuală, muzică, teatru și joc, utilizând chiar aceste instrumente pe care le învață în timpul cursului. De asemenea, va avea capacitatea de a se implica activ în sesiunile de art terapie, învățând direct, prin experiență proprie, tehnicile art terapeutice.

Cursanții vor învăța exerciții practice pe care să le poată utiliza în activitățile de art terapie. Se vor exemplifica practic metodele respective și se vor da exemple de materiale care pot fi utilizate pentru fiecare dintre metodele utilizate. Cursanții vor putea înțelege care sunt obiectivele terapeutice ale fiecărei metode și manieră personalizată în care lucrătorii prin arte combinate pot utiliza metodele învățate.

Cadrele didactice vor putea găsi idei de utilizare a metodelor învățate pentru a crea un cadru inovativ pentru orele lor, ceea ce duce la un interes crescut pentru lecție, din partea elevilor.

 

 

CERINȚE pentru înscrierea la cursul ONLINE acreditat ANC:

  • Copie după cartea de identitate
  • Copie după diploma de licență
  • Copie a certificatului de naștere
  • Copie a certificatului de căsătorie sau hotărâre de divorț (dacă este cazul schimbării numelui);
  • Declarație pe propria răspundere, completată / semnată, că dețineți resursele specifice și acces la internet pentru a urma cursul ONLINE de acasă, transmisă imediat după înscrierea la curs – detalii în mesajul primit după înscrierea efectivă!

Copiile după acte vor fi semnate și notate cu mențiunea ”CONFORM CU ORIGINALUL” . Toate documentele personale și cele aferente participării la curs trebuie transmise obligatoriu înainte de începerea cursului pe adresa de email contact@amfiteatrelecunoasterii.ro

După înscriere la curs se va primi un răspuns automat cu detalii referitoare la descărcarea documentelor care trebuie completate pentru dosarul de cursant

Confirmarea locului se face după achitarea integrală a taxei de participare.

*Pentru a deschide un curs, o grupă se constituie cu minimum 10 cursanți.

În funcție de completarea grupelor, ne rezervăm dreptul de modificare a datei de începere a cursurilor.

*În cazul în care grupa nu se formează din motive obiective, taxa de înscriere se va restitui complet.

*taxa de evaluare este de 75 lei și se achită separat, după finalizarea cursului

5.0
o recenzie
Stele 5
1
Stele 4
0
Stele 3
0
Stele 2
0
Stele 1
0