Ai o întrebare?
Am trimis mesajul Închide

Consilier pentru dezvoltare personală

Curs online acreditat

Life coaching

Unde există o problemă,
există cel puțin două soluții

Consilierea este un proces de transformare individuală, care are ca scop îmbunătățirea calității vieții clientului, la nivelul personal, profesional sau relațional. 

Procesul este ghidat de către o persoană specializată – consilierul pentru dezvoltare personală – care deține cunoștințele necesare pentru ca acest proces să fie eficient. Consilierul își sprijină clientul în procesul de autocunoaștere și dezvoltare personală, prin intermediul unor tehnici specifice și strategii adecvate, așa încât obiectivul clientului să fie atins.

Ce este consilierul pentru dezvoltare personală

Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depășească diverse stări sau situații cu care se confruntă în viața personală sau profesională, valorificând și dezvoltând resursele proprii.

Intervenția specializată a Consilierului pentru dezvoltare personală constă în ghidarea, susținerea şi încurajarea persoanelor cu care se lucrează, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea descoperirii și utilizării propriilor capacități și resurse, pentru a conștientiza punctele critice din existența proprie și a posibilităților de depășire a situațiilor dificile, într-o abordare particularizată.

Ești gata pentru o nouă carieră?

Înscrie-te la curs

Curs online acreditat

Amfiteatrele cunoașterii© îți oferă oportunitatea unică de a accesa online cursul acreditat de Consilier pentru dezvoltare personală.

La finalul cursului vei putea susține examenul final, de asemenea online, și vei obține o calificare recunoscută de Ministerul Educației precum și de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Cu această calificare, poți urma o carieră independentă, sau lucra ca angajat al unor organizaţii sau instituţii din domenii foarte variate de activitate, sprijinind îmbunătăţirea performanţelor forţei de muncă.

Alege acum să-ți construiești un viitor plin de satisfacții și realizări profesionale!

De ce este importantă consilierea

Uneori, oamenii se regăsesc într-o situație de viață în care nu știu exact ce își doresc. Poate că nu le mai place locul de muncă pe care îl au sau poate viața personală nu le aduce fericire, însă nu știu ce altceva ar putea face. În această situație, consilierul este cel care îi ajută să obțină o altă perspectivă, îi ajută să descopere ce anume își doresc cu adevărat să obțină în viață.

În prezent, tot mai multe persoane apelează la serviciile de coaching sau dezvoltare personală, deoarece nivelul de conștiință a crescut foarte mult și fiecare persoană tinde către autodefinire. De aceea, există o nevoie crescândă de specialiști care să ofere o perspectivă profesionistă în arii precum:

consilier-dezvoltare-personala-s2-1

Mai mult decât identificarea problemelor

Consilierul oferă un mediu sigur și confidențial, în care clienții se simt confortabil să-și împărtășească gândurile, sentimentele și preocupările.

Consilierul oferă un cadru de suport și îndrumare, ajutându-l pe client să-și clarifice obiectivele și să găsească soluții pentru provocările cu care se confruntă.

Consilierul îi învață pe clienți să identifice și să analizeze problemele, să găsească soluții eficiente și să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor.

Mai mult decât oferirea de sfaturi

Consilierul încurajează și facilitează procesul de autocunoaștere al clientului, pentru a-și înțelege mai bine propriile valori, dorințe, aptitudini și limitări.

Consilierul ajută clientul să identifice și să exploreze emoțiile sale, dezvoltându-i abilități de gestionare a acestora pentru a face față situațiilor dificile.

Consilierul sprijină clienții în dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă și de construire a relațiilor sănătoase și pozitive.

consilier-dezvoltare-personala-s1-1

Acest curs este pentru tine dacă

Ești profesor sau formator

și vrei să dezvolți cunoștințele și abilitățile personale și profesionale de comunicare, interacțiune și îndrumare

Ești antreprenor sau manager

și îți dorești să maximizezi performanțele echipei prin dezvoltarea personală individuală

Ești psiholog sau psihoterapeut

și îți dorești să dezvolți o activitate independentă în propriul cabinet sau ca angajat al unei companii sau instituții

Lucrezi în consultanță, coaching sau mentoring

și vrei să îți lărgești orizontul profesional, să îți îmbunătățești performanțele și abilitățile de comunicare, interacțiune și îndrumare

Ești o persoană dornică de dezvoltare personală

prin aplicarea în propriul context personal și profesional a abilităților dobândite la curs

dezvoltare-personala

Ce vei învăța la curs

Să organizezi corect activitatea de lucru

La finalul acestui modul, vei avea cunoștințe despre organizarea activităţii proprii. Vei dobândi cunoștințe teoretice și practice despre amenajarea spaţiului pentru sesiunile de consiliere, planificarea sesiunilor de consiliere, urmărirea evoluţiei clientului pe parcursul perioadei de consiliere și multe altele.

Cum să faci investigarea situaţiilor problemă

La finalul acestui modul, vei fi capabil să identifici care sunt situațiile problematice din viața unei persoane: lipsa unui loc de muncă, relaţii defectuoase în familie sau societate, blocaje emoţionale diverse, eşecuri profesionale etc.

Să creezi un spatiu sigur de interacţiune cu persoanele consiliate

Vei dezvolta capacitatea de a comunica eficient cu beneficiarul în timpul sesiunilor, în spaţii interioare special amenajate, în condiţii de linişte şi confort, necesitând un efort intelectual susţinut.

Să explorezi soluţii potenţiale ale situaţiilor problemă identificate

La finalul modulului, vei fi în măsură să ajuți persoana consiliată să genereze soluții pentru situațiile problemă, procesul fiind facilitat în funcție de interesele și obiectivele beneficiarului, asigurând numărul de alternative necesar așa încât persoana consiliată sa poată decide ce variantă este optimă pentru ea.

Cum se desfășoară cursul

Cursul se desfășoară live, sub formă de webinarii, prin intermediul platformei Zoom, ce poate fi accesată de pe orice dispozitiv, fie prin aplicația dedicată, fie prin intermediul browser-ului propriu.

Prezentările sunt interactive și ai posibilitatea să pui întrebări sau să ceri informații suplimentare, atunci când simți nevoia. La finalul fiecărei întâlniri, vei primi prin email prezentarea precum și fișele și materialele de lucru aferente. 

Cursul este structurat în 7 module, ce vor fi parcurse în 9 sesiuni de lucru.

Modul 1: Managementul cabinetului de consiliere

Importanța organizării spațiului de lucru, crearea unui mediu plăcut și funcțional. Noțiuni despre legislația aplicabilă desfășurării activității. Importanța prioritizării – cinci reguli importante.

Modul 2: Managementul riscului

Cum să identificăm corect riscurile asociate profesiei și care sunt soluțiile. Noțiuni introductive despre normele de sănătate și securitate în muncă.

Modul 3: Dezvoltare personală și profesională

O versiune mai bună a ta, o versiune mai bună a clientului.

Modul 4: Relația de consiliere

Stabilirea cadrului fizic, acordarea emoțională, contractul de colaborare.

Modul 5: Obiectivul consilierii

Care este problema? Identificarea corectă și completă a problemei 

Modul 6: O problemă are cel puțin două soluții

Identificarea soluțiilor, evaluarea și selectarea soluției optime

Modul 7: Tehnici, metode și strategii utilizate în consiliere

metodologia schimbării

Cerințe participare

Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare.
Pentru înscriere va fi nevoie să ne transmiți o serie de documente, necesare pentru emiterea diplomei de absolvire. Îți vom solicita aceste documente după înscrierea ta la curs, prin email.

*Pentru a deschide un curs, o grupă se constituie cu minimum 10 cursanți.
În funcție de completarea grupelor, ne rezervăm dreptul de modificare a datei de începere a cursurilor.
*În cazul în care grupa nu se formează din motive obiective, taxa de înscriere se va restitui complet.
*Taxa de evaluare este de 75 lei și se achită separat, după finalizarea cursului.

Voci ale transformării

Impresiile absolvenților cursului nostru

O nouă grupă din 21 noiembrie 2024

Preț promoțional

1400lei 950lei
  • Curs acreditat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale
  • Certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și de Ministerul Educației
  • Certificare recunoscută atât în România cât și în Uniunea Europeană
  • Poți activa independent, ca Persoana fizică Autorizată

Ofertă valabilă până la 10.11.2024

Locuri gratuite pentru persoanele vulnerabile

Uneori se întâmplă ca viața să ne pună într-o situație dificilă, din care să fie greu să ieșim fără ajutor: pierderea locului de muncă, mai ales după o anumită vârsta, responsabilitatea de părinte singur, lipsa unei familii care să ne ofere un început potrivit în viață…

Noi, la Amfiteatrele cunoașterii, credem în puterea economiei sociale, prin care se îmbină performanța economică cu impactul social. Află mai multe 

De aceea, dacă faci parte dintr-o categorie vulnerabilă social, poți aplica pentru unul dintre locurile gratuite disponibile pentru oricare dintre cursurile noastre.

Completează formularul de mai jos și în cel mai scurt timp te vom contacta cu detalii suplimentare.

În prima parte a carierei sale profesionale, Daniela Tudor a lucrat în managementul echipelor de vânzări și în această calitate a participat la organizarea de training-uri pentru echipa sa. Din 2008, profesează în domeniul psihologiei și psihoterapiei, lucrând 1 la 1 cu clienți care doresc să își îmbunătățească calitatea vieții. A absolvit Facultatea de psihologie la Constanța și apoi a urmat un traseu de formare în psihoterapie integrativă, cu formatori din comunitatea psihoterapeuților internaționali. Deoarece consideră că educația este parte din ființa sa, a urmat specializări complementare: hipnoza eriksoniană, înțelegerea și vindecarea traumelor, terapia de cuplu etc. A urmat programe de formare profesională ANC ca formator, consilier de dezvoltare personală și este expertă în achiziții publice. Din anul 2010, lucrează în cadrul unei organizații nonguvernamentale, în implementarea proiectelor cu fonduri europene, iar în această calitate a susținut training-uri și workshop-uri pentru organizații și publicul larg. Pe parcursul carierei sale, a consiliat peste 1500 de persoane, care au fost ghidate să găsească soluții adecvate pentru problemele personale sau profesionale.

Se consideră o persoană curioasă, permanent preocupată de perfecționarea personală și profesională, ceea ce îi conferă o stare interioară foarte bună. Este creativă, empatică, cu orientare către a găsi soluții și are încredere în puterea personală. Prin modelul său personal, Daniela demonstrează că învățarea nu se oprește odată cu terminarea școlii, ci este o parte importantă din viața noastră. În fiecare moment putem să ne îmbunătățim pe noi, putem să ne transformăm și putem să evoluăm. Este un proces continuu, în care ea crede cu tărie.

Daniela Tudor

Formator curs "Consilier de dezvoltare personală"

Arii de competență

Psihologie

Trainer

Despre formator

Teodora Mathe este trainer și consilier de dezvoltare personală cu studii masterale finalizate în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală la Universitatea Babeș-Bolyai.

Este pasionată de oameni și curioasă să îi descopere și să îi ajute să își atingă potențialul maxim, fapt ce a motivat-o să caute contexte în care să pună aceste abilități în practică. A lucrat ca terapeut comportamental pentru copii pentru o perioadă de doi ani, a facut cunoștiință cu lumea recrutării și a resurselor umane într-un mediu internațional și a condus grupuri de dezvoltarea personală pentru adulți în natură, locul pe care îl identifică cel mai mult ca fiind acasă.

Participarea și facilitarea multiplelor proiecte internaționale dar și grupurile de terapie conduse în cadrul lucrării de dizertație o recomandă ca fiind o persoană deschisă la noutate, provocare și auto-actualizare.

Teodora își dorește ca grupurile de formare de consilier de dezvoltare personală să vină ca o scară pe care participanții să urce spre o versiune a lor mai bună, mai plină de compasiune și empatie.

Teodora Mathe

Formator curs "Consilier de dezvoltare personală"

Ai nevoie de ajutor?

Dacă ai o întrebare despre cursurile noastre sau nu știi care este cel mai bun traseu pentru tine, suntem bucuroși să îți fim de ajutor.

0744 65 65 67

info@amfiteatrelecunoasterii.ro