Ai o întrebare?
Am trimis mesajul Închide

Consilier vocațional

Ghidează drumul către vocație

consilier-vocational

Ce vrei să te faci

când vei fi mare?

A alege conștient ce fel de viață ne aduce satisfacție, care este vocația către o anumită profesie sau drumul care trebuie parcurs până la obținerea succesului profesional nu este totdeauna facil. Procesul începe cu răspunsul la întrebarea pe care adulții ne-o adresau în copilărie: “Ce vrei să te faci când vei fi mare?”.

Descoperă direcția

Drumul către vocație este ghidat de consilierul vocațional. Cuvântul vocație vine din latinescul “vocare” și înseamnă chemare, deci există o voce interioară care ne cheamă către împlinirea profesională, utilizând acea combinație unică de talente și abilități pe care le avem și pe care le putem dezvolta.
O viață bună presupune capacitatea de a face cele mai bune alegeri privind munca desfășurată, relațiile personale, locul unde trăim și scopul vieții.

consilier-vocational-3

Rămâi pe traiectorie

Consilierul vocațional este specialistul care asigura asistență și ghidare persoanelor care doresc să își găsească un loc de muncă sau oportunități de formare profesională, în funcție de studiile, experiența, talentele și abilitățile lor.
Consilierii vocaționali ghidează procesul de angajare, de la identificarea  intereselor și valorilor, până la suport pentru elaborarea unui CV eficient sau a unei scrisori de intenție corecte. Asigură, de asemeni, ghidare pentru pregătirea unui interviu de angajare.

Curs online acreditat

Ce este Consilierul vocațional?

Consilierul vocațional este un specialist în domeniul resurselor umane și de personal, care oferă servicii precum orientarea profesională, analize ocupaționale, recrutarea și dezvoltarea personalului. Acesta acordă sprijin persoanelor fără loc de muncă și celor care doresc să-și schimbe locul de muncă, precum și celor care caută oportunități de dezvoltare profesională.

În calitate de consilier vocațional, îți vei putea pune în practică atât cunoștințele și abilitățile, cât și propriile tale trăsături pentru a veni în sprijinul celor cu care vei lucra – astfel le vei oferi acestora sfaturile, consilierea și ajutorul de care au nevoie pentru a-și găsi locurile de muncă potrivite lor.

Amfiteatrele cunoașterii© îți oferă oportunitatea unică de a accesa online cursul de “Consilier vocațional” la finalul căruia vei putea susține examenul de absolvire, de asemenea online și vei obține o calificare recunoscută de Ministerul Educației precum și de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Astfel, vei avea posibilitatea să urmezi o carieră fie independentă, fie ca angajat al unei instituții sau companii, sprijinind îmbunătăţirea performanţelor forţei de muncă.

consilier-vocational-decizii

De ce este important Consilierul vocațional?

Profesia și locul de muncă reprezintă o treime din timpul de viață al fiecărui cetățean civilizat. Și mai ales, reprezintă sursa de bază pentru stabilitate financiară. Un consilier vocațional are rolul de a oferi:

Acest curs este pentru tine dacă

Vrei o carieră în resurse umane

Dacă ești licenţiat în ştiinţe socio-umane, asistenţă socială, ştiinţele educaţiei, psihologie, psihopedagogie sau drept și îți dorești să te specializezi în consilierea vocațională.

Ești educator sau profesor

și vrei să îți îmbogățești cunoștințele și abilitățile personale și profesionale de comunicare, interacțiune și îndrumare a acestora, prin metode plăcute, în procesul de ghidare a elevilor către o profesie care să le asigure satisfacție și succes.

Cauți creșterea sau transformarea profesională

și vrei să dobândești competențe noi, care să ducă către o nouă profesie. Această modalitate permite oricărei persoane care finalizează cursul să profeseze în mod independent în oricare țară din spațiul european.

consilier-vocational-avantaje

Ce vei învăța la curs

Să elaborezi un profil vocațional

Vei învăța teoretic și practic cum să evaluezi abilitățile, aptitudinile și interesele individuale, utilizând tehnici și metode de evaluare.
Vei știi cum să elaborezi profilul vocațional individual și cum să creezi un plan de carieră. Vei descoperi diversele stiluri de comunicare și importanța ascultării active.
La finalul acestui modul vei avea cunoștințe despre modul în care se elaborează un profil vocațional individual.

Să pui în aplicare planul de orientare profesională

La finalul acestui modul, vei putea să elaborezi o rută de dezvoltare vocațională personalizată, pe baza profilului vocațional. Vei putea fi în măsură să ghidezi clientul într-o manieră profesionistă către un loc de muncă care să îi ofere satisfacție profesională. Vei putea să elaborezi, împreună cu clientul, un plan de inserție profesională, adaptat pe obiectivele și resursele interioare ale acestuia.

Să oferi suport pentru angajare

La finalul acestui modul, vei fi capabil să înțelegi care sunt particularitățile activității de consiliere vocațională și să aplici în practică metodele și tehnicile utilizate. Vei dobândi cunoștințe despre prospectarea pieței muncii și selectarea ofertelor potrivite clientului.
Vei fi capabil să identifici evenimentele unde se pot găsi informații utile și să aplici tehnicile de recrutare: tehnica interviului de angajare, metodologia înregistrării interviurilor.
Vei stăpâni principiile de redactare a unui CV și a unei scrisori de intenție și vei putea adapta procesul de recrutare în mediul online.

consilier-vocational-5

Competențe privind consilierea post-angajare prin facilitarea adaptării la noul loc de muncă

La finalul acestui modul, vei fi capabil să identifici care sunt nevoile de dezvoltare profesională: nevoia de formare profesională, nevoia de setare de obiective de formare, nevoia de a capitaliza competențele deținute prin formare profesională. De asemeni, vei învăța concepte teoretice și modul de aplicare practică a tipurilor de motivație și cum poți învăța clienții să obțină satisfacție la locul de muncă.

Să explorezi soluţii potenţiale ale situaţiilor problemă identificate

În această etapă, vei fi în măsură să ajuți persoana consiliată să genereze soluţii potenţiale pentru situații în care relația dintre angajat și angajator devine tensionată, prin utilizarea tehnicilor de comunicare asertivă sau tehnici de mediere a conflictelor.

Cum se desfășoară cursul

Cursul se desfășoară live, sub formă de webinarii, prin intermediul platformei Zoom, ce poate fi accesată de pe orice dispozitiv, fie prin aplicația dedicată, fie prin intermediul browser-ului propriu. Prezentarea va fi interactivă și vei avea posibilitatea să pui întrebări sau să ceri informații suplimentare, atunci când vei simți nevoia. La finalul fiecărei întâlniri, vei primi prin email prezentarea precum și fișele și materialele de lucru aferente. 

Durata cursului este de 180 ore, având următoarea structură: 60 de ore teorie + 120 ore practică (individuală și de grup). 

Cursul se va derula în weekend-uri, cu lucru practic în timpul săptămânii.

Modalitatea de evaluare a cunoștințelor: evaluare prin test grilă și lucrare practică (portofoliu)

Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare. Pentru înscriere va fi necesar să ne transmiți o serie de documente, necesare pentru emiterea diplomei de absolvire. Îți vom solicita aceste documente după înscrierea ta la curs, prin email.

*Pentru a deschide un curs, o grupă se constituie cu minimum 10 cursanți.
În funcție de completarea grupelor, ne rezervăm dreptul de modificare a datei de începere a cursurilor.
*În cazul în care grupa nu se formează din motive obiective, taxa de înscriere se va restitui complet.
*taxa de evaluare este de 75 lei și se achită separat, după finalizarea cursului

Prețul cursului

2300 lei
  • Certificat recunoscut de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Educației
  • Certificare recunoscută atât în România cât și în Uniunea Europeană
  • Poți activa independent, ca Persoana fizică Autorizată
  • Acces la informațiile cursului din orice parte a țării te-ai afla
  • Acces la instrumente de evaluare vocațională
  • Acces la materiale de lucru și fișe de consiliere
  • Consultanță și consiliere vocațională pe parcursul derulării modulelor de curs pentru realizarea lucrărilor practice
  • Acces la 2 sesiuni de consultanță de 30 de minute (de tip supervizare) după finalizarea cursului

Locuri gratuite pentru persoanele vulnerabile

Uneori se întâmplă ca viața să ne pună într-o situație dificilă, din care să fie greu să ieșim fără ajutor: pierderea locului de muncă, mai ales după o anumită vârstă, responsabilitatea de părinte singur, lipsa unei familii care să ne ofere un început potrivit în viață…

Noi, la Amfiteatrele cunoașterii, credem în puterea economiei sociale, prin care se îmbină performanța economică cu impactul social. Află mai multe 

De aceea, dacă faci parte dintr-o categorie vulnerabilă social, poți aplica pentru unul dintre locurile gratuite disponibile pentru oricare dintre cursurile noastre.

Completează formularul de mai jos și în cel mai scurt timp te vom contacta cu detalii suplimentare.

Despre formator

Teodora Tudor este dublu licențiată în economie și psihologie, cu studii în România și în Franța, și cu titlul de Master în domeniul Psihodiagnoza complexă a personalității.
Este psiholog clinician, consilier vocațional și psihoterapeut adlerian, cu o experiență de peste 12 ani în activitățile de formare, consiliere psihologică și dezvoltare personală individuală și de grup. Este creatoarea instrumentului terapeutic ©50 de exerciții de calm.
De-a lungul timpului, Teodora a desfășurat cursuri de formare online și față în față pentru un număr de peste 3000 de persoane precum elevi, studenți, persoane fără loc de muncă, cadre didactice, asistenți medicali, psihologi, psihoterapeuți și alte categorii de beneficiari.

teodora_tudor_formator-1

Teodora Tudor

formator curs "Consilier vocațional"

Ai nevoie de ajutor?

Dacă ai o întrebare despre cursurile noastre sau nu știi care este cel mai bun traseu pentru tine, suntem bucuroși să îți fim de ajutor.

0744 65 65 67

info@amfiteatrelecunoasterii.ro